در این مطلب به سیر تکامل و پیشرفت صنعت روشنایی در ایران از زمان ورود برق به صورت مختصر پرداخته ایم .
اولین کارخانه تولید روشنایی!
اولین مکان تولید روشنای در ایران کارخانه چراغ گاز در تهران ، که این کارخانه ارمغان سفر ناصرالدین شاه به اروپا بود
تکنولوژی این کارخانه بدین صورت بود که روشنایی از طریق سوختن گاز کاربیت درون فانوسهای روی دیوارها در طول خیابان ناصری تامین میشد.
فانوس ها به وسیله لوله کشی که مبدا آن دیگ های بزرگ درون کارخانه بودن تامین انرژی میشدند.
عصرها شیر دیگ های بزرگ درون کارخانه باز میشد و گاز درون لوله ها جریان پیدا میکرد و زمان عده ای با میله های بلند مشتعل فانوسها را روشن میکردند.
در این زمان در ایران هنوز خبری از لامپ و برق نبود.
از لامپ الکتریکی تا لامپ LED!
تهران تا سال فاقد برق بود تا اینکه مظفرالدین شاه اولین کارخانه چراغ برق را در ایران راه اندازی کرد.
کارخانه مولد برق از یک ماشین بخار پیستونی با سه دیگ و سوخت زغال سنگ تشکلی شده بود
برق جانشین گاز شد!
در آن زمان مصرف برق منحصر به تامین روشنایی معابر بود. بدین ترتیب برخی از خیابان های تهران روشن شدند!
شگفتی این عمل آنقدر زیاد بود که غروب ها مردم آن زمان جمع می شدند و این رویداد را ساعت ها تماشا می کردند.
اولین کارخانه لامپ سازی در سال 1343 و با ظرفیت تولید 8 میلیون لامپ معمولی و 3 میلیون لامپ فلورسنت در شهر صنعتی قزوین، با همکاری شرکت اوسرام آلمان ، فیلیپس هلند و بانک صنعت و معدن به بهره برداری رسید.
پروژکتور خیابانی خورشیدی لنزدار مدل LL-63t
- Mode 1 : فعال شدن در زمان تاریکی و روشن شدن با حرکت اجسام در روبروی آن(حالت پرنور)
- Mode 2 :روشنایی با 30درصدتوان نوری و حرکت اشیاء در 10 متری باعث روشن شدن تمام ظرفیت دستگاه به مدت 15 ثانیه می شود.
- Mode 3 :روشن شدن با 70 درصد ظرفیت خود و ثابت ماندن نور آن در شب (غیر فعال شدن سنسور حرکت)
چراغ خورشیدی طرح دوربین مدار بسته مدل JD-2178T
- حالت اول: که با یک بار فشار دادن دکمه یا MODE 1 روی کنترل فعال می شود که در هنگام شب و تاریکی با حرکت اجسام در مقابل آن چراغ روشن می شود(با تمام ظرفیت روشنایی)
- حالت دوم: دو بار فشار دکمه یا دکمه MODE 2 روی کنترل که هنگام شب با 30 درصد ظرفیت به صورت دائم روشن می شود و با حرکت اجسام با تمام ظرفیت خود روشن می شود.
- حالت سوم: سه بار فشار دکمه یا MODE 3 روی کنترل که در این حالت سنسور حرکتی غیرفعال شده و در هنگام شب با 60 درصد ظرفیت پروژکتور به صورت دائم روشن می ماند.
پروژکتور خورشیدی 50 وات مودی با ضمانت
پروژکتور ال ای دی 100 وات پرتو نور توس
حضور لامپ های فلورسنت در صنعت روشنایی منجر به کاهش هزینه های روشنایی شد. در سال های اخیر ورود منابع ال ای دی انقلاب دیگری در صنایع روشنایی به وجود آورد به طوری که هزینه های روشنایی را به حداقل رساند و باعث کاهش آثا تخریبی بر روی محیط زیست است.
چراغ های LED از جدیدترین تکنولوژی های صنایع روشنایی در دنیا به حساب می آید که علاوه بر حذف مضرات سلامتی و زیست محیطی به کاهش مصرف برق نیز کمک شایانی نموده است.